Доступність посилання

ТОП новини

США розробили пакет санкцій проти Бідзіни Іванішвілі – «Голос Америки»


Бідзіна Іванішвілі
Бідзіна Іванішвілі

Сполучені Штати Америки розробили санкції проти Бідзіни Іванішвілі, почесного голови «Грузинської мрії» та колишнього прем'єр-міністра, і розглядають можливість їхнього запровадження у найближчому майбутньому.

Цю інформацію «Голосу Америки» підтвердили два високопосадовці американського уряду та два інші джерела, близькі до адміністрації. Джерела говорили з «Голосом Америки» за умов анонімності у зв'язку з характером справи. За даними джерел, роботу над санкційним пакетом ведуть Міністерство фінансів та Держдепартамент США.

«У нас є інформація, що він [Бідзіна Іванішвілі] зробив кроки щодо розвитку відносин з російськими олігархами, зробив кроки, щоб надати Росії кращий доступ до грузинського ринку. Фактично він вчинив певні дії за завданням російської розвідки», - заявив високопосадовець американського уряду в телефонній розмові з «Голосом Америки» на умовах анонімності у зв'язку з делікатністю проблеми.

За словами високопосадовця уряду США, основою санкцій є указ №14024. За його словами, указ «має широкі повноваження щодо осіб, які здійснюють дії, що підривають демократичні інститути та цінності, причетні до міжнародної корупції». Є ціла низка видів діяльності, які підлягають санкціям, якщо вони вигідні Російській Федерації».

Форум

XS
SM
MD
LG