Доступність посилання

ТОП новини

У Грузії заявили про приготування до замаху на Бідзіну Іванішвілі, пов’язують з Україною


Бідзіна Іванішвілі
Бідзіна Іванішвілі

Служба державної безпеки (СДБ) Грузії розслідує підготовку вбивства засновника та почесного голови владної партії «Грузинська мрія» Бідзіни Іванішвілі, йдеться у заяві спецслужби 24 липня.

Таким чином відомство підтвердило інформацію, поширену грузинськими ЗМІ. На допити СДБ викликає бійців, які воюють в Україні.

«Служба держбезпеки розслідує факти підготовки вбивства почесного голови партії «Грузинська мрія» Бідзіни Іванішвілі, організованого і профінансованого колишніми високопосадовцями уряду Грузії, що перебувають в Україні, і колишніми співробітниками правоохоронних органів», – сказано в заяві відомства.

У СДБ стверджують, що метою «згаданих злочинних дій є повалення влади Грузії насильницьким шляхом деструктивними силами на тлі створення заворушень та ослаблення влади».

«У кримінальній справі проводяться активні слідчо-розшукові заходи, в рамках яких до слідчого органу для допиту свідками викликаються конкретні особи», – сказано в заяві.

Кримінальну справу порушено за двома статтями КК Грузії: 18-323 («Підготовка терористичного акту») та 315 («Змова чи заколот з метою насильницької зміни конституційного ладу Грузії»).

Форум

XS
SM
MD
LG