Доступність посилання

ТОП новини

Грузинський прем’єр пов’язав кінець війни в Україні з перемогою Трампа у США


Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе
Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе прокоментував перебіг президентських перегонів у США. За його словами, перемога Дональда Трампа сприятиме завершенню війни в Україні.

«Звичайно, ми не можемо втручатися ні в чиї вибори, тим більше у вибори президента такої великої країни, як США. Це не наша справа. Єдине, що можна сказати, це те, що, якщо Трамп переможе на виборах, війна в Україні закінчиться швидше. Відтак наш регіон швидше заспокоїться, що змінить ставлення, зокрема, до Грузії. Якщо в регіоні буде мир, зміниться і ставлення до Грузії. Це все, що можна про це сказати, інше – вибір американського народу. Американський народ має вирішити, хто буде їхнім президентом», – зазначив він.

Прем'єр-міністр не став коментувати рішення президента США Джо Байдена відмовитись від участі у виборах, призначених на листопад.

16 липня засновник і почесний голова владної партії «Грузинська мрія» Бідзіна Іванішвілі заявив, що війна в Україні завершиться не пізніше, ніж через рік, після чого, за його словами, непорозуміння між Тбілісі та Брюсселем, а також Вашингтоном, зникне, і Грузія стане «зовсім іншим предметом інтересу для гравців глобальної політики».

Раніше Дональд Трамп заявив про готовність завершити війну в Україні ще до своєї інавгурації. Жодної конкретики у зв’язку з цією заявою від Трампа не пролунало.

Форум

XS
SM
MD
LG