Доступність посилання

ТОП новини

В Україні планують створити потужну партію «російських співвітчизників» (огляд преси)


Київ – «Справа Кучми» – тест для політиків, журналістики та суспільства, стверджує газета «День». Видання переконує, що більшість політиків, в тому числі й із демократичного табору, цей тест провалили. Вбачаючи у діях влади виключно політичний підтекст і прагнення Януковича здобути прихильність Заходу, вони чомусь забувають, що існують і суто юридичні аспекти. Зокрема, як нагадує експерт видання, «справа дійшла до такого стану, коли подітися було вже нікуди. Є автентичні плівки, є свідчення Пукача, де він стверджує, що Кравченко отримував вказівки від Кучми. Кота в мішку вже не сховаєш. Відтак із Кучмою треба було щось робити», – переконаний експерт.

Реанімація розслідування справи Гонгадзе здатна поставити хрест на подальшій політичній кар'єрі всіх фігурантів «касетного скандалу». І в першу чергу Володимира Литвина, якому завдяки своїй віртуозній спритності всі ці роки вдавалося утримуватися на політичному олімпі. Так вважають журналісти «Ділової столиці». Газетярі переконані, що справа проти Литвина не забариться ще й тому, що «регіонали» почали позбавлятися від уже непотрібних союзників, які можуть скласти їм конкуренцію на майбутніх парламентських виборах».

МЗС Росії взялося за посилену опіку російськомовних за кордоном. На 2012-2014 роки затверджена спеціальна програма, і Україні в ній відведено головне місце. На офіційному рівні повідомляється всього лише про посилення присутності консульських служб Росії у великих містах. Чого ж варто чекати насправді, дізнавалися журналісти газети «Вечірні вісті». Їхні висновки – в статті «В Україні планують створити потужну партію «російських співвітчизників».

«У народних казках генетично закладені коди, які важливо знати. Але треба створювати й сучасні казки, бо інакше ми не будемо розвиватися як сучасна модерна нація», – з цією думкою поета і видавця Івана Малковича цілком погоджується казкар Сашко Лірник. Інтерв’ю з ним про особливість українських казок і майбутній фестиваль казкарів пропонує газета «Україна молода».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG