Доступність посилання

ТОП новини

Орбана «лякає» план перемоги Зеленського, він закликав до припинення вогню і переговорів


Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав у своєму фейсбуці, що його «лякає» план перемоги України та закликав розпочати переговори з Росією.

«Ми (Європейський союз – ред.) програємо цю війну, тому стратегія не працює. Вона повинна бути змінена! Але це не означає більше воєн, більше небезпечної зброї і зброї далекого радіусу дії, але це означає, що нам потрібно перейти від стратегії війни до стратегії миру. Нам потрібне припинення вогню і мирні переговори», – написав премʼєр Угорщини.

Орбан зазначив, що продовжить закликати канцлера Німеччини Олафа Шольца і президента Франції Еманюеля Макрона від імені всього Європейського союзу «якнайшвидше розпочати переговори з росіянами, щоб знайти вихід з цієї ситуації».

Про це прем’єр-міністр Угорщини написав перед самітом лідерів Європейського союзу. Президент України на пресконференції після саміту, відповідаючи на запитання, чи вдалося йому зустрітися з Орбаном зазначив, що «привітався з ним і це вже добре».

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. За словами президента, першим пунктом є запрошення України до НАТО. Сьогодні ж Зеленський презентував план перемоги на саміті лідерів Євросоюзу.

У липні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, якого Захід критикує за його часто дружню до Росії позицію, заявив, що Україна не може виграти у війні з РФ, і знову наполягав на переговорах.

Популістський уряд Орбана підтримує зв’язки з Москвою, попри повномасштабне вторгнення Росії до України в лютому 2022 року. Орбан виступає проти допомоги Києву, а також роздратував ЄС своїм все більш авторитарним правлінням і зв’язками з Китаєм.

Форум

XS
SM
MD
LG