Доступність посилання

ТОП новини

Таліби вимагають від Узбекистану заборонити музику в прикордонному торговому центрі – ЗМІ


Таліби регулярно конфіскують у населення музичні інструменти та знищують їх, фото ілюстративне
Таліби регулярно конфіскують у населення музичні інструменти та знищують їх, фото ілюстративне

Міністерство закордонних справ Узбекистану відкинуло повідомлення афганських ЗМІ, що очолюваний рухом «Талібан» уряд Афганістану попросив скасувати концерти та інші музичні заходи в торговому центрі, розташованому на кордоні двох країн.

Ця заява була зроблена після того, як 14 жовтня афганське видання Atlaspress повідомило, нібито таліби попросили узбецький уряд припинити проведення музичних виступів у Міжнародному торговому центрі «Терміз». За даними видання, таліби попередили, що якщо це прохання не буде виконано, громадянам Афганістану можуть заборонити відвідувати об’єкт.

Таліби, які дотримуються власної інтерпретації ісламського права, забороняють музику та публічні музичні виступи, які, на їхню думку, суперечать їхнім релігійним принципам. Це може пояснити, чому такий запит міг бути переданий Узбекистану.

У заяві Gazeta.uz 15 жовтня МЗС Узбекистану уточнює, що такого запиту не було.

«Ми не отримували жодного офіційного повідомлення від афганської сторони щодо скасування будь-яких концертів або музичних заходів у Міжнародному торговому центрі «Терміз», – підтвердили в пресслужбі міністерства.

Центр міжнародної торгівлі «Терміз», який відкрився наприкінці серпня, є зоною вільної торгівлі, де відвідувачі, включно з афганцями, можуть торгувати, не потребуючи віз. У центрі регулярно відбуваються розважальні заходи, в тому числі музичні виступи та концерти узбецьких артистів.

Попри заяви афганських ЗМІ, торговельний центр продовжує працювати у звичайному режимі, без скасування запланованих розважальних і культурних програм. Центр залишається ключовим центром транскордонної торгівлі та взаємодії, що зміцнює зв’язки між двома сусідніми країнами.

Форум

XS
SM
MD
LG