Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: Грузія «припинить існування як незалежна держава» в разі збереження влади «Грузинської мрії»


Міхеїл Саакашвілі письмово відповів на запитання Радіо Свобода
Міхеїл Саакашвілі письмово відповів на запитання Радіо Свобода

Ув’язнений у Грузії колишній президент цієї країни Міхеїл Саакашвілі вважає, що владна партія «Грузинська мрія» не зможе здобути конституційну чи навіть просту більшість у новому парламенті за підсумками жовтневих виборів.

«Це цілком виключено. Якщо вони анулюють результати виборів та захоплять владу, Грузія припинить існування як незалежна держава», – ідеться у відповідях Саакашвілі на запитання грузинської служби Радіо Свобода.

Експрезидент Грузії також заявив, що очікує на провокації впродовж найближчих днів, у день парламентських виборів і після них.

«Це російський стиль – шокувати в останній момент. Обов’язково з’являться якісь записи, хоча можуть статися й набагато гірші речі», – припускає Саакашвілі.

26 жовтня в Грузії відбудуться парламентські вибори.

Владна партія «Грузинська мрія» під час виборчої кампанії заявляє про важливість торговельно-економічних відносин із Росією, звинувачуючи опонентів у прагненні втягнути країну у війну. Натомість опозиція звинувачує владу в проросійській орієнтації.

Країни ЄС і США після схвалення законопроєкту «Про прозорість зовнішнього впливу», що викликав великий резонанс, та інших рішень Тбілісі різко критикують владу Грузії. Євросоюз зупинив процес інтеграції Грузії, а США запровадили санкції проти «відповідальних за підрив демократії» у країні. Крім того, адміністрація президента США Джо Байдена скасувала запрошення грузинської делегації на чолі з прем’єр-міністром Іраклі Кобахідзе на традиційний прийом у Нью-Йорку 25 вересня.

Форум

XS
SM
MD
LG