Доступність посилання

ТОП новини

Нардеп Одарченко заявив, що виїхав з України через загрозу життю і визнав, що пропонував хабар Найєму


«Я був вимушений покинути країну через те, що були наявні загрози моєму життю та здоровʼю»
«Я був вимушений покинути країну через те, що були наявні загрози моєму життю та здоровʼю»

Народний депутат Андрій Одарченко, якого підозрюють у спробі підкупу ексголови Держвідновлення, заявив, що виїхав з України через «загрозу життю та здоровʼю».

Про це він розповів у середу на засіданні Вищого антикорупційного суду, де зʼявився онлайн.

«Я був вимушений покинути країну через те, що були наявні загрози моєму життю та здоровʼю, тому зараз я не можу повідомити (місе перебування – ред.) з огляду на безпеку», — заявив він.

Також на запитання прокурорки, чи пропонував він неправомірну вигоду колишньому голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму, депутат визнав, що пропонував.

«Найєм створив усі умови, про які я зазначив, які є у матеріалах НСРД, змусивши мене запропонувати йому цю вигоду», – сказав депутат на судовому засіданні.

За його словами, хабар він пропонував за виділення коштів для ліквідації наслідків збройної агресії.

Сам Мустафа Найєм не коментував ці заяви депутата.

23 вересня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував народного депутата від «Слуги народу» Андрія Одарченка, якого обвинувачують у пропозиції хабаря голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. За попередніми даними правоохоронців, Одарченко перетнув кордон з Румунією 17 вересня.

Розслідування щодо Одарченка триває від листопада 2023 року. Тоді у Національному антикорупційному бюро України заявили про викриття народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами.

Під час одного з судових засідань Одарченко заперечував, що давав хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму. Він визнав контакти з Найємом, але заявив, що той нібито просив навчити його користуватися криптовалютою. Крім того, депутат заявив, що справа проти нього може бути свідченням «політичних чи якихось інших переслідувань».

Форум

XS
SM
MD
LG