Доступність посилання

ТОП новини

Футбольне завдання: перемогти голландців і спеку


Національна збірна Нідерландів
Національна збірна Нідерландів

Київ – Національна збірна України з футболу розпочала короткий тренувальний збір перед поєдинком із командою Нідерландів. Для зустрічі з «синьо-жовтими» до Донецька прилетить резервний склад віце-чемпіонів світу, в ньому не буде жодного з тих футболістів, які місяць тому здобули срібні нагороди Чемпіонату світу. Попри це, головний тренер збірної України Мирон Маркевич вважає гру, яка відбудеться в середу, дуже важливою для своїх підопічних.

За день до фіналу чемпіонату світу у Південній Африці з нідерландської футбольної асоціації до Федерації футболу України надійшло повідомлення про неготовність провести давно запланований поєдинок через втому провідних виконавців. Чиновники з Нідерландів погоджувались навіть на сплату штрафу в розмірі півмільйона доларів за розірвання контракту. Українці вже не мали часу на пошук опонента, тому попросили не скасовувати матч.

Тренер збірної Мирон Маркевич переконаний, що з резервістами нідерландців теж може бути непросто, адже вони давно стукають у двері головної команди цієї країни. Перемога над цим колективом у будь-якому разі буде почесною, вважає Маркевич.

«Через рік-два, якщо нам вдасться перемогти, ніхто не згадуватиме, який склад грав у голландців. Розумієте, це національні команди, грають Україна і Голландія. У Голландії вистачає кваліфікованих футболістів», – каже він.

Головна проблема для тренерського штабу «синьо-жовтих» – адекватне відновлення членів збірної. За нинішніх умов Мирон Маркевич вважає це чи не головним завданням.

«Зараз вони грають у таких погодних умовах, що головне – це реабілітація. Ідеться вже не стільки про тренувальний процес – за один день нічого не зробиш. Але ми постараємося виставити той склад, який ми плануємо», – сказав Маркевич.

Суперників знайти непросто

У функціонерів федерації футболу – свої проблеми. Їм непросто домовлятися про організацію поєдинків національної збірної, оскільки інші команди проводять відбірні матчі, українці ж у кваліфікації Євро-2012 участі не беруть, каже віце-президент Федерації футболу України Володимир Лашкул.

«12 жовтня мала бути гра з Аргентиною, але її не буде через ту велику суму, яку хоче національна федерація цієї країни. Ми зараз працюємо з національною асоціацією Уругваю», – розповів він.

Напевне відомий лише найближчий календар збірної України – 4 і 7 вересня матчі з поляками і чилійцями, в жовтні – зустріч із канадцями. У попередніх планах на 11 листопада наступного року – поєдинок зі збірною Німеччини, та до остаточного підтвердження цієї інформації ще далеко.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG