Доступність посилання

ТОП новини

Понад 90 громадян Індії обманом відправили на війну проти України, восьмеро загинули


Солдати армії Індії, фото ілюстративне
Солдати армії Індії, фото ілюстративне

Понад 90 громадян Індії обманом відправили воювати проти України на боці Росії, з них щонайменше вісім людей загинули, розповів телеканалу «Дождь» депутат індійського парламенту Вікрамджит Сінґх Сахнейб, додавши, що тіла загиблих повернути на батьківщину поки що не вдається.

За словами Сінґха, більшість громадян Індії, які потрапляють на війну, запрошують до Росії нібито для надання роботи, а потім без перекладача змушують підписати контракти з міністерством оборони. Найчастіше люди розуміють, що потрапили на фронт, лише після прибуття на місце.

Телеканал «Дождь» зв’язався з батьками одного із загиблих в Україні індійців Раві Муну, і вони розповіли, що сина обіцяли влаштувати в одну з російських транспортних компаній. Однак, приїхавши до Росії, Муну зв’язався з родиною вже з фронту.

У липні під час візиту до Москви та зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді порушував питання про демобілізацію індійців, які підписали контракти з військовими РФ, та недопущення нових вербувань. Путін пообіцяв сприяти розв’язанню обох проблем.

Форум

XS
SM
MD
LG