Доступність посилання

ТОП новини

Моді поговорив з Путіним після візиту до України


«Знову підтвердив тверду прихильність Індії підтримувати якнайшвидше, стійке та мирне вирішення конфлікту» – Моді
«Знову підтвердив тверду прихильність Індії підтримувати якнайшвидше, стійке та мирне вирішення конфлікту» – Моді

Премʼєр-міністр Індії Нарендра Моді провів телефонну розмову з лідером Росії Володимиром Путіном після візиту до України. Про це індійський політик написав 27 серпня у мережі Х.

«Обмінявся думками щодо російсько-українського конфлікту та моїми думками з нещодавнього візиту в Україну. Знову підтвердив тверду прихильність Індії підтримувати якнайшвидше, стійке та мирне вирішення конфлікту», – йдеться у дописі.

Моді під час свого візиту до Києва минулого тижня заявив, що Індія виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом, водночас із повагою до суверенітету і територіальної цілісності держави.

8-9 липня премʼєр Індії Моді був із візитом у Росії. Візит Моді до Москви розкритикував президент України Володимир Зеленський. Зранку 9 липня український лідер заявив, що «це величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях – бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається із найкривавішим злочинцем у світі в Москві у такий день» (маючи на увазі комбіновану ракетну атаку 8 липня, ціллю якої, зокрема, стала дитяча лікарня «Охматдит»)

Форум

XS
SM
MD
LG