Доступність посилання

ТОП новини

Моді та Байден підтримали мирне завершення війни РФ проти України


Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді (п) і президент США Джо Байден, архівне фото
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді (п) і президент США Джо Байден, архівне фото

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 26 серпня поговорив з президентом США Джо Байденом про свій візит в Україну минулого тижня, повідомила пресслужба Білого дому.

Розмовляючи з Байденом по телефону, Моді «підтвердив послідовну позицію Індії на користь діалогу та дипломатії та висловив повну підтримку… якнайшвидшого повернення миру та стабільності», – йдеться в заяві міністерства закордонних справ Індії.

Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі, коментуючи розмову двох лідерів, сказав, що Сполучені Штати підтримують усі країни, які дослухаються до поглядів президента України Володимира Зеленського щодо припинення війни.

«Ми вітаємо будь-яку іншу країну, яка хоче допомогти президенту Зеленському працювати над справедливим миром», – сказав Кірбі журналістам.

Пізніше Білий дім оприлюднив текст розмови, в якому говориться, що Байден «задячує прем’єр-міністру» за «його послання про мир і постійну гуманітарну підтримку України».

Моді та Байден «підтвердили свою незмінну підтримку мирного вирішення конфлікту відповідно до міжнародного права, на підставі Статуту ООН», повідомили в Білому домі.

Зеленський незмінно закликає до повернення всіх територій, захоплених Росією, яка розпочала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Індія прямо не підтримала позицію Зеленського. Попри дедалі тісніші відносини з Вашингтоном, Індія відмовилася приєднатися до санкцій США проти Москви, натомість співпрацює з Росією як дешевшим джерелом нафти.

Форум

XS
SM
MD
LG