Доступність посилання

ТОП новини

В Офісі президента розповіли, коли Моді вирішив відвідати Україну


Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді та президент України Володимир Зеленський вшановують пам’ять дітей, загиблих через російську агресію, Київ, 23 серпня 2024 року.
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді та президент України Володимир Зеленський вшановують пам’ять дітей, загиблих через російську агресію, Київ, 23 серпня 2024 року.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді погодився відвідати Україну після того, як війська РФ завдали ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві 8 липня і допису президента Володимира Зеленського. Про це в ефірі національного телемарафону керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Він нагадав про допис Зеленського тоді щодо зустрічі Моді з російським президентом Володимиром Путіним.

За словами Єрмака, одразу після цього «відвертого і чесного месседжу», який почула індійська сторона, була розмова з радником з національної безпеки Індії.

«Я дуже відверто та відкрито йому розповів, що відбулося, що це була спланована атака проти нашого «Охматдиту», що це був абсолютно терористичний теракт, що Росія – держава-агресор, і що Зеленський вірно зробив, що надіслав цей меседж», – розповів керівник ОП.

Єрмак додав, що через добу після цієї розмови Київ отримав підтвердження, що Моді визначився з датою візиту до України, команда розпочала підготовку цієї поїздки.

«Мені здається, для прем'єр-міністра було важливо саме сьогодні з відвідування меморіалу (почати візит), щоб і почути, і побачити, і вшанувати пам'ять загиблих українських дітей, щоб показати його ставлення», – вважає він.

Читайте також: Перший візит прем’єра Індії до Києва: Зеленський і Моді вшанували пам’ять дітей, які загинули через агресію РФ

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді перебуває зі своїм першим візитом в Україні. Як повідомило напередодні візиту видання Bloomberg, Моді планує відвідати Київ, щоб спробувати збалансувати зв’язки з Вашингтоном і Москвою, але виключив роль посередника в припиненні російської війни в Україні.

Однак, за даними журналістів, Індія погодилася передати повідомлення між Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

8-9 липня премʼєр Індії Моді був із візитом у Росії. Візит Моді до Москви розкритикував президент України Володимир Зеленський. Зранку 9 липня український лідер заявив, що «це величезне розчарування і нищівний удар по мирних зусиллях – бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається із найкривавішим злочинцем у світі в Москві у такий день» (маючи на увазі комбіновану ракетну атаку 8 липня, ціллю якої, зокрема, стала дитяча лікарня «Охматдит»).

Форум

XS
SM
MD
LG