Доступність посилання

ТОП новини

У Курській області РФ тривають бойові дії – ISW


Контрольоване українськими військовими місто Суджа Курської області РФ, серпень 2024 року
Контрольоване українськими військовими місто Суджа Курської області РФ, серпень 2024 року

Українські військові продовжують активні бойові дії в Курській області Росії, але даних про свої результати не подають, відзначає у своєму новому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Російські джерела стверджували, що українські війська вели штурм поблизу населеного пункту Коренєво; на схід від Коренєва біля Матвіївки; на північний схід від Коренєва біля Олександрівки; на північний захід від Суджі біля Малої Локні та Погребків; на північ від Суджі біля Камишівки; на північний схід від Суджі в районі Нижньої Парової, Бахтинки і Нечаєва. Російський провоєнний блогер стверджував, що українські сили незначно просунулися на захід від Погребків, а геолокаційні кадри, опубліковані 1 вересня, показують, що українські сили нещодавно діяли в межах Погребків. Інший російський блогер стверджував, що російські війська не змогли закріпитися в Борках (на південний схід від Суджі) і продовжують атакувати українські позиції в цьому населеному пункті», – інформують американські дослідники, покладаючись на дані з російських джерел.

Українські військові після початку 6 серпня наступальної операції в Курській області Росії дозовано подають інформацію про результати своїх дій. Захоплення важливого районного центру Суджа, яке сталося в один із перших днів операції, вдалося незалежно підтвердити лише через кілька днів після встановлення фактичного українського контролю над містом. Так само надходять повідомлення і про інші наслідки наступу в Курській області, зокрема, про руйнування мостів через річку Сейм, яке значно ускладнює логістику російських військ у Глушковському районі, який межує з Україною.

Станом на 2 вересня інформаційна політика українських військових щодо їхніх дій на території РФ не змінилася. «Сили оборони України продовжують операцію в Курській області», – інформує в ранковому зведенні 2 вересня Генеральний штаб ЗСУ.

Форум

XS
SM
MD
LG