Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський назвав операцію на Курщині частиною плану перемоги України


За словами Володимира Зеленського, Київ планує представити цей план Сполученим Штатам у вересні
За словами Володимира Зеленського, Київ планує представити цей план Сполученим Штатам у вересні

Операція Сил оборони в Курській області є частиною більшого плану України, заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня.

«Курщина входить у наш план перемоги України… Один з напрямків, частина якого вже зроблена – це Курщина. Другий напрямок – стратегічне місце України в безпековій інфраструктурі світу. Третій напрямок – пакет примусу, потужний пакет примусу Росії до закінчення війни дипломатичним шляхом», – заявив президент.

Зеленський зазначив, що серед цілей операції в Курській області, які він може назвати – зупинка окупації Харківщини, запобігання захопленню Сумщини та Чернігівщини, знищення російських військ та відтягування сил РФ.

Читайте також: Російська влада заявляє про спробу прориву ЗСУ до Бєлгородської області

За його словами, Київ планує представити цей план Сполученим Штатам у вересні.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 90 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону евакуювали понад 130 тисяч людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG