Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ «стирають Суджу з лиця землі» – Сухопутні війська


Пошкоджений внаслідок боїв пам'ятник Володимиру Леніну на центральній площі в Суджі, Курська область, Росія, 16 серпня 2024 року (фото ілюстративне)
Пошкоджений внаслідок боїв пам'ятник Володимиру Леніну на центральній площі в Суджі, Курська область, Росія, 16 серпня 2024 року (фото ілюстративне)

Російські військові «стирають з лиця землі» населений пункт Суджа Курської області Росії, йдеться в повідомленні Сухопутних військ ЗСУ.

Як зазначається, «росіяни завдають ударів по місту керованими авіаційними бомбами (КАБами), а також обстрілюють артилерією і дронами-камікадзе».

У Сухопутних військах кажуть, що «у п'ятницю, 30 серпня, російський КАБ влучив у місцевий дитячий садочок, а ворожа авіація завдала ударів по будинках у приватному секторі».

За інформацією Сухопутних військ, «зараз у місті, де було близько 5 тисяч місцевих жителів, залишилися приблизно дві сотні людей. Переважна більшість – це люди пенсійного віку. Всім їм, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, допомагають українські військові».

Крім того, за даними Сухопутних військ, «днями представники новоствореної української воєнної комендатури налагодили водопостачання у Суджі, щоб місцеве населення мало доступ до питної води».

«Раніше, завдяки нашим військовим, дана проблема вирішувалась за допомогою водовозів та вантажівок із багатокубовими ємностями», – йдеться у повідомленні.

Також у Сухопутних військах додали, що українські воїни надають цивільним у Суджі медичну допомогу.

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити цю інформацію з незалежних джерел.

Збройні сили України увійшли до Курської області вранці 6 серпня 2024 року. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 27 серпня заявив, що під контролем української армії перебуває 1294 квадратні кілометри та 100 населених пунктів у Курській області. Міноборони Росії у зведенні від 29 серпня повідомляє, що ЗС РФ продовжує відбивати спробу вторгнення ЗСУ на територію Російської Федерації.

Форум

XS
SM
MD
LG