Доступність посилання

ТОП новини

У Росії побудували четверту понтонну переправу через річку Сейм


Пошкоджений міст через річку Сейм у районі Глушково після удару ЗСУ в Курській області, Росія, 16 серпня 2024 року
Пошкоджений міст через річку Сейм у районі Глушково після удару ЗСУ в Курській області, Росія, 16 серпня 2024 року

Армія РФ побудувала ще одну, вже четверту за рахунком понтонну переправу через річку Сейм у Курській області. Про це свідчать супутникові знімки, які оприлюднила російська служба Радіо Свобода.

Знімок було зроблено 26 серпня. Переправу спорудили в селі Зване, за два кілометри вниз за течією річки від стаціонарного моста, раніше серйозно пошкодженого обстрілами, пишуть журналісти.

Раніше такі ж переправи через річку Сейм Росія побудувала в селі Кариж, між Званим і селищем Глушкове, а також на схід від села Глушково.

20 серпня російська служба Радіо Свобода повідомила, що у Глушковському районі Курської області Росії зникла понтонна переправа, побудована російськими військовими неподалік від зруйнованого Збройними силами України мосту.

До цього ЗСУ розбили всі мости через Сейм у Курській області. 16 серпня – перший, а 19 серпня стало відомо, що українські військові знищили третій і останній стаціонарний міст через річку Сейм у Глушковському районі біля села Кариж.

Аналітики кажуть, що знищення мостів через Сейм має вирішальне значення для України, ускладнюючи для Москви постачання її військ на південь від річки.

6 серпня Україна розпочала раптовий наступ у Курській області Росії. ЗСУ заявляють про контроль над сотнею населених пунктів, серед них – райцентр Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону на даний момент евакуювали понад 130 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG