Доступність посилання

ТОП новини

Україна планує зберегти контроль над районами в Курській області – ЦРУ


Український історик Юрій Савчук, директор київського Музею історії України в Другій світовій війні, несе дорожній знак у Суджі, Курська область, Росія, 16 серпня 2024 року
Український історик Юрій Савчук, директор київського Музею історії України в Другій світовій війні, несе дорожній знак у Суджі, Курська область, Росія, 16 серпня 2024 року

Україна має намір зберегти контроль над територіями, на які її війська увійшли в Курській області РФ. Про це повідомив заступник голови ЦРУ Девід Коен на конференції з питань розвідки та нацбезпеки, повідомляє Reuters.

Київ говорив, що не планує анексувати прикордонні російські регіони, але ЗСУ будують оборонні лінії, зазначив Коен. За його словами, це свідчить про те, що українська армія має намір утримувати території впродовж певного часу.

Американська розвідка вважає, що під контролем українських військових у Курській області наразі перебувають близько 800 квадратних кілометрів. При цьому головком ЗСУ днями повідомляв, що Україна контролює майже 1300 квадратних кілометрів.

Коен вважає, що президент Росії Володимир Путін обов’язково розпочне контрнаступ у Курській області та спробує повернути втрачені землі. Інакше Кремлю доведеться мати справу з негативними наслідками в суспільстві, вважає заступник голови ЦРУ.

Американська преса писала, що для повернення контролю над Курською областю Москві потрібно близько 50 тисяч солдатів. Наразі такої кількості військовослужбовців у Росії немає, вважають джерела, обізнані з даними розвідки.

Виводити війська з Покровського напрямку на Донбасі міністерство оборони Росії не планує. Агентство Bloomberg повідомляло, що до Курської області Росія може надіслати солдатів строкової служби.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня – майже через два з половиною роки повномасштабного вторгнення Росії в Україну. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, включно з містом Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.

У Курській області діє режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З прикордонних районів, за офіційними даними, евакуйовано понад 130 тисяч людей.

Форум

XS
SM
MD
LG