Доступність посилання

ТОП новини

Моді розповів Путіну, що «війна – це не рішення»


Нарендра Моді (л) і Володимир Путін, Москва, 8 липня 2024 року
Нарендра Моді (л) і Володимир Путін, Москва, 8 липня 2024 року

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним заявив, що його країна готова до будь-якого сприяння в досягненні миру між РФ та Україною.

«Як ваш друг я вам завжди казав, що для світлого майбутнього наступних поколінь мир обов’язковий, тому ми вважаємо, що війна — не рішення... Бомби, ракети та гвинтівки не можуть забезпечувати мир, тому ми робимо акцент на діалог, і діалог необхідний», – цитують інформаційні агенції 9 липня заяву Моді.

За словами 73-річного індійського прем’єра, під час спілкування з Путіним 8 липня він відчував оптимізм, і у нього виникли надії на майбутнє. Моді зазначив, що «почув» позицію російського президента та його «позитивні погляди».

Путін подякував Моді за його спроби знайти шляхи «до розв’язання української кризи» мирним шляхом.

Прем’єр Індії також заявив, що «кожний, хто вірить у людство, відчуває біль, коли помирають люди, особливо коли помирають ні в чому не винні діти».

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді приїхав із дводенним візитом до Москви 8 липня. За інформацією індійських ЗМІ, він домовився з Путіним щодо звільнення з російської армії громадян Індії, яких обманом відправили на війну проти України.

Візит Моді до Москви розкритикував президент України Володимир Зеленський. Зранку 9 липня український лідер заявив, що «це величезне розчарування та нищівний удар по мирних зусиллях – бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається із найкривавішим злочинцем у світі в Москві у такий день» (маючи на увазі комбіновану ракетну атаку 8 липня, ціллю якої, зокрема, стала дитяча лікарня «Охматдит»).

Індія не підписала декларацію за підсумками Саміту миру у Швейцарії, організованому Україною.

Форум

XS
SM
MD
LG