Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Індії Моді наступного тижня відвідає Росію – Кремль


Минулого разу Моді приїжджав до Росії у 2019 році, тоді він відвідав Владивосток
Минулого разу Моді приїжджав до Росії у 2019 році, тоді він відвідав Владивосток

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Росію 8-9 липня для переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє пресслужба Кремля.

За повідомленням, Путін і Моді обговорять перспективи подальшого розвитку двосторонніх зв’язків, а також міжнародні й регіональні питання.

Кремль наприкінці червня заявив про підготовку візиту Нарендри Моді до Москви – першого з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Про терміни поїздки тоді не оголошували.

Минулого разу Моді приїжджав до Росії у 2019 році, тоді він відвідав Владивосток. На початку червня Моді й Путін спілкувалися телефоном.

У березні цього року у Кремлі заявляли, що Нарендра Моді отримав запрошення приїхати до Росії.

Індія не виступала із засудженням військового вторгнення Росії в Україну. Разом із деякими іншими країнами Індія не підписала підсумкове комюніке міжнародної конференції про мир в Україні, що пройшла в червні у Швейцарії. Держави, які не підписали документ, послалися, в тому числі, на необхідність участі Росії в обговореннях мирних ініціатив.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і західних санкцій, що були запроваджені після нього, Індія стала одним з основних покупців російської нафти.

Форум

XS
SM
MD
LG