Доступність посилання

ТОП новини

Росія обіцяє звільнити всіх громадян Індії, які підписали контракт із Міноборони РФ – медіа


Президент РФ Володимир Путін (праворуч) та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час зустрічі у Московській області, Росія, 8 липня 2024 року
Президент РФ Володимир Путін (праворуч) та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час зустрічі у Московській області, Росія, 8 липня 2024 року

Росія вирішила звільнити всіх громадян Індії, які підписали контракт із Міноборони РФ, після зустрічі індійського прем’єр-міністра Нарендра Моді з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві. Про це повідомляє індійський телеканал NDTV з посиланням на джерела.

«Прем’єр-міністр Моді, який перебуває в Москві з дводенним візитом, порушив це питання на приватній вечері, організованій Путіним минулого вечора, повідомили джерела. Росія погодилася звільнити всіх індійців, які служать у їхній армії, і сприяти їх поверненню», – йдеться у матеріалі.

Напередодні зустрічі двох лідерів видання Reuters, посилаючись на слова міністра закордонних справ Індії, писало, що Моді підніме питання дострокової демобілізації громадян країни, які були «введені в оману» щодо служби в російській армії.

Читайте також: Росія обманом вербує іноземців у «спецпідрозділи» для фронту – розвідка Британії

За даними МЗС Індії, від 30 до 40 її громадян можуть служити в армії РФ. Щонайменше четверо громадян Індії загинули на війні Росії проти України.

У травні Центральне бюро розслідувань (CBI) Індії затримало чотирьох людей за підозрою в причетності до вербування місцевих чоловіків до російської армії.

У лютому 2024 року влада Індії повідомила, що намагається повернути додому близько 20 громадян країни, які застрягли в російській армії. AFP пише, що вони могли потрапити до Росії як «армійські помічники». За даними видання, кільком громадянам Індії нібито пропонували працювати прибиральниками зруйнованих будівель, проте після приїзду їм «видали зброю».

Російська влада не коментувала участь громадян Індії у війні проти України.

Форум

XS
SM
MD
LG