Доступність посилання

ТОП новини

Оборона Донбасу на піку можливого? Чи має Сирський «нестандартні рішення»?


«Бої носять виключно жорсткий характер» – Сирський
«Бої носять виключно жорсткий характер» – Сирський
  • Покровськ на межі?

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

Напередодні і президент Зеленський визнав, що на Покровському та інших напрямках на Донеччині – «надзвичайно складно». А головнокомандувач Сирський заявив, що однією з головних цілей Курської операції було відволікти російські сили від критичних ділянок фронту. Та Росія передбачила цю мету і посилила свою присутність на Покровському напрямку.

Тож для ЗСУ там складається дедалі небезпечніша ситуація. Такого висновку дійшли у команді розслідувачів Conflict Intelligence Team. Дослідники пояснюють, що темп наступу російських сил перевершив очікування і на підходах до Покровська не лише не сповільнився, а й навіть прискорився.

Якщо українське командування не буде вживати заходів для стабілізації ситуації, російські сили можуть опинитися на околицях Покровська вже за кілька тижнів.

Яка ситуація з обороною міста?

  • А що на Курщині?

Загострення на Донбасі у Conflict Intelligence Team пов'язують з подіями у Курській області.

Мовляв, наступ на території РФ не лише не призвів до перекидання частини російських сил з Донеччини, а й посилив дефіцит особового складу у ЗСУ. Тільки це, на погляд дослідників, могло призвести до такого стрімкого відступу українських військових із підготовлених позицій.

Окрім того в Курській області армія РФ почала контратаки, кажуть аналітики.

Чи вдасться РФ перехопити ініціативу?

  • Що відомо про нову балістичну українську ракету?

Україна випробувала нову балістичну ракету вітчизняної розробки. Вона пройшла успішне випробування і фахівці пророкують їй прорив у спроможностях ЗСУ. Тобто для далекобійного ударного потенціалу країни це великий крок.

Про що саме йдеться, про давню розробку українського КБ Південне «Грім-2»?

І чи має чим її збивати Росія?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG