Доступність посилання

ТОП новини

У РФ влада Курської області створює збройний загін для «безпеки» у відселених районах


Підконтрольне українським військовим місто Суджа в Курській області РФ, серпень 2024 року
Підконтрольне українським військовим місто Суджа в Курській області РФ, серпень 2024 року

Влада Курської області Росії оголосила про створення добровольчого загону «Барс-Курськ» для «підтримання правопорядку» в регіоні. Про це 29 серпня повідомив тимчасовий виконувач обов’язків губернатора Олексій Смирнов.

За його словами, основною функцією загону є гарантування безпеки у восьми відселених районах, а також на інших територіях Курської області. «Добровольці, які підписали контракт, пройдуть навчання, отримають необхідне озброєння. Бійці діятимуть у тісній взаємодії з армією та штабом КТО (контртерористична операція – ред.), що забезпечить ефективну координацію та захист цивільної інфраструктури», – написав він.

Смирнов додав, що добровольці також братимуть участь у життєзабезпеченні відселених районів для підтримки людей, які залишилися.

Збройні сили України увійшли до Курської області вранці 6 серпня 2024 року. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 27 серпня заявив, що під контролем української армії перебуває 1294 квадратні кілометри та 100 населених пунктів у Курській області. Міноборони Росії у зведенні від 29 серпня повідомляє, що ЗС РФ продовжує відбивати спробу вторгнення ЗСУ на територію Російської Федерації.

Після наступу ЗСУ з’явилося відео, на якому особи в російській формі пограбували склад Wildberries у селі Званне Глушковського району Курської області. До цього троє російських військових пограбували магазин мобільного зв’язку в селищі Глушково: вони розбили вікна та вітрини та винесли товар. Влада області підтвердила грабіж. Відомо, що щонайменше один грабіжник був бійцем чеченського підрозділу.

Форум

XS
SM
MD
LG