Доступність посилання

ТОП новини

Cирський розповів, скільки території Курщини контролюють ЗСУ і як операція впливає на Покровський напрямок


За словами Сирського, попри Курську операцію ЗСУ, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбільш дієздатні його частини
За словами Сирського, попри Курську операцію ЗСУ, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбільш дієздатні його частини

Збройні сили України (ЗСУ) станом на 27 серпня контролюють понад 1294 квадратних кілометрів території і 100 населених пунктів у Курській області Росії, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

«На Курському напрямку триває наша наступальна операція. Одне із завдань операції – відволікання значних сил противника з інших напрямків. Це стосується Курахівського, Покровського напрямків. Звичайно, ворог це розуміє і продовжує зосереджувати основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбільш дієздатні його частини», – розповів він.

При цьому Сирський каже, що Курська операція відволікала значну кількість російських сил. На даний момент, за даними української сторони, йдеться 30 тисяч військових, яких вже перекинули на Курщину, ця цифра зростає.

«На Покровському напрямку противник навпаки – збільшує свої зусилля», – констатує він.

6 серпня Україна розпочала раптовий наступ у Курській області Росії. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Президент України Володимир Зеленський 18 серпня заявив, що українська операція в Курській області «все ще завдає втрат російській армії і російській державі, їхній оборонній промисловості й економіці».

За його словами, головне завдання України – «знищити якомога більше російського потенціалу і провести максимум контрударної роботи», з метою створення «буферної зони».

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG