Доступність посилання

ТОП новини

У Венесуелі затримали групу іноземців за підозрою у підготовці замаху на Мадуро


У Венесуелі затримали групу іноземців, яких підозрюють у змові з метою вбивства президента Венесуели Ніколаса Мадуро
У Венесуелі затримали групу іноземців, яких підозрюють у змові з метою вбивства президента Венесуели Ніколаса Мадуро

У Венесуелі затримали групу іноземців, яких підозрюють у змові з метою вбивства президента Венесуели Ніколаса Мадуро, пишуть місцеві ЗМІ.

«Троє американців, двоє іспанців та громадянин Чехії були затримані у Венесуелі за підозрою у змові з метою дестабілізації країни», – заявили в уряді країни.

Міністр внутрішніх справ Діосдадо Кабелло заявив, що «іноземні громадяни були затримані за підозрою у плануванні нападу на Мадуро та його уряд».

«Ми знаємо, що уряд Сполучених Штатів пов’язаний із цією операцією», – стверджує Кабелло.

Він додав, що «двоє іспанців нещодавно були затримані на південному заході країни».

За словами міністра, також були заарештовані троє американців і громадянин Чехії, а «змова пов'язана із розвідувальними службами США та Іспанії, а також лідером венесуельської опозиції Марією Коріною Мачадо».

Ці арешти відбуваються на тлі загострення напруженості між Венесуелою, США та Іспанією через суперечливі президентські вибори у Венесуелі 28 липня, у фальсифікації яких опозиція країни звинувачує президента Ніколаса Мадуро.

У минулому Мадуро покладав провину за проблеми, з якими стикається його країна, на Сполучені Штати, які він звинувачує у змові зі своїми опонентами із Венесуели з метою його повалення.

Представник Державного департаменту заявив у суботу, що «будь-які заяви про причетність США до змови з метою повалення Мадуро є категоричною неправдою».

Представник Держдепу також підтвердив, що військовослужбовець США утримується під вартою, і згадав про «непідтверджені повідомлення щодо двох інших громадян США, затриманих у Венесуелі».

«Затримані контактували із французькими найманцями, вони контактували із найманцями зі Східної Європи, і вони беруть участь у операції, щоб спробувати атакувати нашу країну», – повідомив Кабелло.

Він додав, що були «вилучені понад 400 рушниць» та звинуватив затриманих у підготовці «терористичних актів».

У липні у Венесуелі відбулися вибори, на яких Мадуро знову переобрався на пост президента. США результатів виборів не визнали — Держдепартамент заявив, що обробка голосів виборців та оголошення результатів Національною виборчою радою, яку контролює Ніколас Мадуро, «пройшли з серйозними порушеннями, внаслідок чого було оголошено результати, які не відображають волю венесуельського народу». Після підбиття підсумків у Каракасі відбулися масові протести.

Форум

XS
SM
MD
LG