Доступність посилання

ТОП новини

США знайшли ще один літак Мадуро – перший вони конфіскували


Літак Dassault Falcon, фото ілюстративне
Літак Dassault Falcon, фото ілюстративне

У Домінікані перебуває під наглядом ще один літак, пов’язаний із президентом Венесуели Ніколасом Мадуро, повідомляє телеканал CNN із посиланням на джерело та видання Diario Libre.

Це Dassault Falcon 2000 YV3360, схожий на той, який влада США заарештувала 2 вересня. Він також фігурує у списку підсанкційного майна Мадуро, який веде казначейство США, пише CNN.

Обидва літаки були відправлені до столиці Домініканської республіки на технічне обслуговування впродовж останніх місяців, повідомило джерело CNN.

Diario Libre зазначає, що другий літак є поліпшеною версією Falcon 2000. Він розрахований на десятьох пасажирів, його вартість становить від восьми до 11 мільйонів доларів. Єдиний зареєстрований політ, як з’ясувалося, цей літак здійснив на Мальту у вересні 2019 року.

Перший літак Dassault Falcon 900EX був конфіскований у Домінікані 2 вересня і потім відправлений до Флориди. Міністерство юстиції США заявило, що літак був незаконно вивезений із країни і «використовувався на користь Мадуро та його представників». Літак використовувався для державних візитів Мадуро. Влада Венесуели назвала конфіскацію літака «піратством» і звинуватила Вашингтон в ескалації агресії до уряду Мадуро.

У липні у Венесуелі відбулися вибори, на яких Мадуро знову переобрався на пост президента. США результатів виборів не визнали — Держдепартамент заявив, що обробка голосів виборців та оголошення результатів Національною виборчою радою, яку контролює Ніколас Мадуро, «пройшли з серйозними порушеннями, внаслідок чого було оголошено результати, які не відображають волю венесуельського народу». Після підбиття підсумків у Каракасі відбулися масові протести.

Форум

XS
SM
MD
LG