Доступність посилання

ТОП новини

США конфіскували літак президента Венесуели


США посилили санкції проти уряду Мадуро після президентських виборів наприкінці липня, внаслідок яких його оголосили президентом на третій термін
США посилили санкції проти уряду Мадуро після президентських виборів наприкінці липня, внаслідок яких його оголосили президентом на третій термін

Сполучені Штати конфіскували літак, яким користувався президент Венесуели Ніколас Мадуро, і відправили його з Домініканської Республіки до Флориди після того, як визначили, що його купівля порушила санкції США, повідомило Міністерство юстиції США 2 вересня.

«Міністерство юстиції арештувало літак, який, ми вважаємо, був незаконно придбаний за 13 мільйонів доларів через підставну компанію і контрабандою вивезений зі Сполучених Штатів для використання Ніколасом Мадуро і його наближеними», – йдеться у заяві генерального прокурора США Мерріка Гарланда.

В останні кілька місяців президентський літак перебував у Домініканській Республіці, і американські спецслужби разом із домініканськими колегами змогли накласти на нього арешт і забрати повітряне судно.

США посилили санкції проти уряду Мадуро після президентських виборів наприкінці липня, внаслідок яких його оголосили президентом на третій термін. Як венесуельська опозиція, так і міжнародна громадськість, включаючи США, не визнали легітимність виборів, звинувативши Мадуро у фальшуванні їхніх результатів. На думку США, реальним переможцем став кандидат від опозиції Едмундо Гонсалес.

У відповідь на оголошені результати виборів у Венесуелі спалахнули протести, в ході яких заарештували близько 2400 осіб, понад 20 людей загинули.

У 2020 році США звинуватили Мадуро в контрабанді наркотиків і відмиванні грошей. Звинувачення були висунуті й іншим високопоставленим венесуельським чиновникам, серед яких голова верховного суду і міністр оборони. Проти них у США відкрили кримінальні справи.

Форум

XS
SM
MD
LG