Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані до поліції викликали активіста, який хотів вшанувати пам’ять убитого в Києві Айдоса Садикова


Казахстанський активіст Абзал Достіяров
Казахстанський активіст Абзал Достіяров

У колишній столиці Казахстану, місті Алмати, місцевого активіста Абзала Достіярова 4 липня викликали до районного управління поліції – після того, як він разом із однодумцями запланував ушанувати пам’ять казахстанського опозиційного активіста та журналіста Айдоса Садикова. У середині червня в Києві на Садикова був скоєний замах: він був тяжко поранений і помер на початку липня.

Акція мала відбутися у сквері «Карагайли» в Алмати. Представник поліції у коментарі казахській службі Радіо Свобода/Азаттик підтвердив, що Абзала Достіярова викликали на «профілактичну бесіду». Пізніше активіста, який прийшов до поліції з адвокатом, відпустили.

За словами соратників опозиціонера, одразу після оголошення акції сквер, де планувалося вшанувати пам’ять Садикова, оточили поліцейські. Активісти повідомили, що всередину паркової зони їх так і не пропустили через роботу спецтехніки. Співробітник поліції заявив репортеру Радіо Свобода, що на території скверу нібито відбуваються роботи із благоустрою.

Раніше, 2 липня, в Казахстані ненадовго був затриманий Орінбасар Жанібек: він вимагав організувати похорон Садикова на його батьківщині в Казахстані.

Форум

XS
SM
MD
LG