Доступність посилання

ТОП новини

Вже 1000 кв. км під контролем ЗСУ. Курська операція ставить хрест на переговорах з Москвою?


ЗСУ на Курщині просуваються вперед – російські війська окопуються
ЗСУ на Курщині просуваються вперед – російські війська окопуються
  • Перші результати наступу під Курськом

Під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів у Курській області РФ. Про це на зустрічі із Путіним заявив виконувач обов'язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов і додав, що 180 тисяч людей у регіоні підлягають евакуації. А мережею ширяться відео, як українські військові зривають російські прапори у селах Курської області.

Українська влада – і президент Зеленський, і головнокомандувач Сирський – нині вперше підтвердили проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії. Зокрема на засіданні Ставки верховного головнокомандувача Сирський доповів: «На даний час під нашим контролем перебуває близько 1000 квадратних кілометрів території Російської Федерації. Угруповання військ виконують поставлені завдання. Ситуація – під контролем».

Окрім гуманітарного плану українським урядовцям та СБУ доручено скласти перелік дій для отримання дозволу від партнерів на використання далекобійної зброї.

Тим часом аналітична організація Deep State порахувала, що українська армія контролює не 28, а орієнтовно 44 населених пункти в РФ.

То якими загалом є перші результати Курської операції і як довго ще вона триватиме?

  • Чи можна ставити хрест на переговорах з Росією?

Україна прорвала кордон у Курській області, щоб поліпшити свої переговорні позиції, але Москва не вестиме переговорів із Києвом. «Про які переговори взагалі може йтися з людьми, які без розбору завдають ударів по мирних людях, по цивільній інфраструктурі або намагаються створити загрози для об'єктів ядерної енергетики», – заявив Путін. Це він сказав під час засідання з питань ситуації у Курській області.

То чи означає це, що на переговорах між Києвом і Москвою варто ставити хрест?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG