Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: по Сумщині від початку літа з районів Курської області РФ завдали майже 2 тисячі ударів


За словами президента, кожен із таких ударів заслуговує «на справедливу відповідь»
За словами президента, кожен із таких ударів заслуговує «на справедливу відповідь»

Президент України Володимир Зеленський заявив про намір «максимально посилювати» українську протиповітряну оборону і домагатися в західних партнерів зняття обмежень на далекобійні удари по цілях у Росії.

«Минулої ночі наші воїни збили більш ніж 50 «Шахедів». Було й чотири балістичні ракети – росіяни запустили їх із Воронезької області. Ми фіксуємо всі місця, із яких російська армія завдає ударів – також Бєлгородська область, Курська, інші райони. Тільки від початку цього літа й тільки з районів Курської області по нашій Сумщині було завдано майже дві тисячі ударів: артилерія, міномети, дрони. Ми фіксуємо й кожен ракетний удар», – сказав Зеленський у вечірньому зверненні 11 серпня.

За словами президента, кожен із таких ударів заслуговує «на справедливу відповідь».

«Відповідними далекобійними ударами по місцях запуску ракет із Росії, відповідним знищенням російської військової логістики. Терор повинен програвати завжди – це базовий принцип захисту життя. І про це так само ми будемо й надалі говорити з партнерами – як ППО захищає життя, так і зняття обмежень на далекобійні удари збереже тисячі людських життів», – додав голова держави.

Пізно ввечері 10 серпня Зеленський опосередковано підтвердив повідомлення російських військових блогерів і західних інформаційних агентств про просування українських військ у Курській області Росії, заявивши про «витискання війни на територію агресора».

Тим часом, українські сили шостий день продовжують просування в Курській області РФ, взявши під контроль кілька невеликих населених пунктів, поки незрозуміло, чи спробують ЗСУ взяти місто Курськ, регіональну столицю з населенням 415 000 осіб.

Також залишається незрозумілим, скільки українських військових бере участь в операції, за оцінками, їхня кількість коливається від 1100 до «кількох тисяч».

Російські офіційні особи визнали порушення кордону і наказали евакуювати десятки тисяч цивільних у цьому районі, але назвали війська Києва в регіоні «українськими диверсійно-розвідувальними групами».

Події в Курській області РФ, що почалися 6 серпня, називають найбільшим нападом на російську територію відтоді, як Москва почала неспровоковане повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

10 серпня Росія оголосила, що запровадила антитерористичні заходи в Курській, Брянській і Бєлгородській областях.

Зі зростанням напруженості 11 серпня союзниця Росії Білорусь заявила, що почала перекидати танки до прикордонної з Україною території.

Читайте також: Чому США не дають бити ATACMS по Росії і коли будуть нові Patriot? Пояснює речник Пентагону

Форум

XS
SM
MD
LG