Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок ранкових обстрілів Херсонщини постраждало шестеро людей – влада


Житловий будинок, який постраждав через обстріли РФ у Херсоні, Україна, 21 лютого 2023 року. Фото ілюстративне
Житловий будинок, який постраждав через обстріли РФ у Херсоні, Україна, 21 лютого 2023 року. Фото ілюстративне

Через російські обстріли та скиди вибухівки з дронів вранці, 30 вересня, на Херсонщині постраждало пʼятеро людей, повідомляє місцева влада.

За даними очільника місцевої військової адміністрації Романа Мрочка, Близько війська РФ скинули вибухівку з дрона у передмісті Херсона.

«Тілесні ушкодження отримали двоє жінок 1952 і 1971 року народження. Обидві постраждалі ушпиталені. В них мінно-вибухова травма та уламкові поранення», – йдеться у повідомленні.

Також, до однієї з херсонських лікарень доставлено 71-річного чоловіка, який постраждав внаслідок скиду вибухівки з дрона у Дніпровському районі Херсона, пише керівник МВА.

Обласна військова адміністрація інформує про трьох постраждалих через удар військ РФ по Великій Олександрівці.

«У двох чоловіків, 45 та 62 роки, й 37-річної жінки – вибухові травми та множинні уламкові поранення тулуба й голови», – вказано у дописі.

За даними місцевої влади, минулої доби на Херсонщині одна людина загинула, 12 – поранені.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG