Доступність посилання

ТОП новини

Четверо людей загинули, 37 були поранені через удари РФ у пʼятьох областях минулої доби – влада


Наслідки російського удару по Салтівському району Харкова, Україна, 24 вересня 2024 року. Фото ілюстративне
Наслідки російського удару по Салтівському району Харкова, Україна, 24 вересня 2024 року. Фото ілюстративне

Четверо людей загинули, ще 21 людина – зазнала поранення внаслідок російських ударів минулої доби в Донецькій, Херсонській, Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях, свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Зокрема, за даними голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна в області через російські удари загинули двоє цивільних жителів: в Лисівці та селищі Шевченко. Ще трьох людей в області за добу зазнали поранення.

На Херсонщині минулої доби одна людина загинула, 12 – поранені, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

«Російські військові поцілили в обʼєкт критичної інфрастуктури, адмінбудівлю; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 18 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газогін, господарчу споруду, гараж, автобуси та приватні автомобілі», –написав Прокудін.

На Харківщині було поранено минулої доби чотирьох людей в Ізюмському і Богодухівському районах, інформує голова ОВА Олег Синєгубов.

«Богодухівський район, Золочівська ТГ, с. Одноробівка. Внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено 5 двоповерхових будинків, амбулаторія, приміщення старостату, будинок культури, господарчі споруди. Постраждала 59-річна та 49-річна жінка. Ізюмський район, Борівська ТГ, с. Богуславка. Внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено 17 приватних будинків, дві господарчі споруди. Постраждав 25-річний чоловік та жінка 85 років» – повідомив Синєгубов.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак писав про одного загиблого та двох постраждалих у Нікополі.

Зокрема загинула 80-річна жінка, зазнали поранень чоловік і 69-річна жінка через артилерійські обстріли міста, які тривали до пізнього вечора.

У Запоріжжі після російського обстрілу вранці 29 вересня до медиків звернулися 16 людей.

«Внаслідок обстрілу поранені девʼять жінок, пʼять чоловіків та дві дитини – хлопець 17 років та дівчинка 8 років», – написав Іван Федоров.

За даними голови ОВА, впродовж доби війська РФ завдали 393 удари по 10 населених пунктах Запорізької області.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG