Українська комендатура вже є на Курщині, ЗСУ беруть кадировців у полон. На кого Україна їх обміняє?

ЗСУ далі просуваються углиб Росії, вже на 35 км

  • Що робитиме перша українська комендатура?

ЗСУ просунулися на 35 км углиб Росії і вже 82 населені пункти та 1150 кілометрів квадратних в Курській області є під контролем українських військових. Нині вони оточують районний центр Коренєво в західній частині Курської області, селище атакують одразу з двох сторін.

В Курській області, в Суджі, відтак створили першу українську військову комендатуру, яку очолив генерал-майор Едуард Москальов, повідомив головнокомандувач ЗСУ Сирський. Її призначення – підтримувати правопорядок й забезпечувати першочергові потреби жителів на нині підконтрольних Україні територіях.

Що це означає на практиці і хто повинен тепер захищати цивільних росіян, які досі залишаються на цих територіях?

  • На кого мінятимуть російських військовополонених?

Представники України та Росії починають переговори про обмін військовополоненими в Курській області, яких захопили під час Курської операції. Про це повідомило видання Financial Times. Про те, що роботи над підготовкою обміну вже розпочато, виданню нібито підтвердили в українській розвідці. Мова може йти про поза сотню, а може й сотні полонених, хоча Київ не розголошує точної кількості військових РФ, яких ЗСУ взяли в полон. Відомо, що серед них, є бійці 488-го гвардійського мотострілкового полку збройних сил Росії і підрозділу «Ахмат».

На кого Україна може обміняти захоплених у полон «кадировців» і до чого може призвести такий розвиток подій?

А Білий дім на тлі Курських подій анонсує нові пакети безпекової допомоги Україні, які нададуть найближчими днями, заявив речник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Кірбі, але без подробиць.

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Смілива операція, яка принизила Путіна»: огляд західних ЗМІ про прорив кордону Росії на Курщині
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ просуваються в Курській області: оточують райцентр Коренєво?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Україна повернула військову ініціативу». Чи переламає наступ у Курській області хід війни?