Доступність посилання

ТОП новини

Лондон розповів, яку британську зброю Україна може використовувати у Росії


Обмеження на використання ракет великої дальності Storm Shadow залишаються.
Обмеження на використання ракет великої дальності Storm Shadow залишаються.

Британське озброєння може використовуватися українськими силами в операціях на території Росії, виняток – ракети великої дальності Storm Shadow, повідомляє агенція Reuters з посиланням на Міністерство оборони Великобританії.

Речник Міністерства оборони Великої Британії сказав, що Україна має «право на самооборону проти незаконних нападів Росії» і «це не виключає операції всередині Росії».

«У процесі надання (зброї) ми чітко даємо зрозуміти, що обладнання має використовуватися відповідно до міжнародного права», — сказав речник.

Політика означає, що британські танки, протитанкові ракети та інше військове обладнання, надане Україні, можна використовувати всередині Росії як частину захисту України від вторгнення Росії.

Обмеження на використання поставлених Великобританією ракет великої дальності Storm Shadow, які можна використовувати лише в межах міжнародно визнаних кордонів України, залишаються в силі.
Британський телеканал Sky News повідомив, що українські війська, ймовірно, використовували британські танки Challenger 2 на території Росії. У Міноборони відмовилися коментувати використання британських танків на території Росії.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Британія надає Києву військову допомогу, зокрема, 14 британських бойових танків (минулого року), бронетехніку, артилерію, системи ППО, боєприпаси,
Але Британія, як і деякі інші західні уряди, поки що відмовляється дозволити Україні використовувати зброю далекого радіусу дії через ймовірний ризик ескалації.

Росія заявила, що відповість, якщо Британія дозволить Україні вдарити по Росії британською зброєю.

Читайте також: Не виключено, що це лише підготовка – військовий експерт Гендельман про атаку ЗСУ на Курську область

Українська армія, за даними російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Спочатку українська сторона зберігала тишу щодо подій у Курській області РФ. 12 серпня Київ вперше підтвердив проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.

За останні два тижні Україна здійснила найбільшу іноземну атаку на російську територію з часів Другої світової війни, яка, за словами українських урядовців, спрямована на створення «буферної зони» для захисту України від російських ударів.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG