Доступність посилання

ТОП новини

На тлі Курської операції Білий дім анонсує нові пакети допомоги Україні


Джон Кірбі не повідомив жодних подробиць.
Джон Кірбі не повідомив жодних подробиць.

США нададуть додаткові пакети безпекової допомоги для України найближчими днями, заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі в інтерв’ю MSNBC у четвер, повідомляє Reuters.

Він не повідомив жодних подробиць.

Ця заява Кірбі з’явилися після того, як раніше в четвер пресслужба міністра оборони України Рустема Умерова повідомила про його продуктивну розмову з американським колегою Ллойдом Остіном про ситуацію на полі бою та потреби України в обороні.

Читайте також: Не виключено, що це лише підготовка – військовий експерт Гендельман про атаку ЗСУ на Курську область

Українська армія, за даними російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Спочатку українська сторона зберігала тишу щодо подій у Курській області РФ. 12 серпня Київ вперше підтвердив проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.

Читайте також: Пентагон про події в Курській області РФ: «це узгоджується з нашою політикою»

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 15 серпня заявив, що українські військові взяли під контроль 82 населені пункти у Курські області РФ. У регіоні створили українську військову комендатуру, яку очолив генерал-майор Едуард Москальов.

12 серпня виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG