Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ просуваються в Курській області: оточують райцентр Коренєво?


Українські військові оточують районний центр Коренєво у західній частині Курської області РФ, атакуючи селище одразу з двох сторін. Про це повідомляє експерт німецького видання BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

«Здається, що українці докладають багато сил, щоби захопити цей населений пункт. Ми бачили безліч наступальних дій за останні години: як із півночі на Коренєво, так і з півдня», – пише експерт.

За оцінками американського Інституту вивчення війни (ISW), просування української армії в Курській області суттєво вплинуло на оборону, логістику та безпеку в Росії.

В ISW проаналізували супутникові знімки Maxar за 12 серпня, на яких видно низку польових укріплень, включаючи траншеї та протитанкові рови на південний захід від Льгова вздовж траси E38 Льгов–Рильськ–Глухів. Також на супутникових знімках за 13 серпня аналітики помітили появу польових укріплень біля траси 38K-024 на південь від Льгова.

Тим часом головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський сьогодні на ставці доповів президенту Володимиру Зеленському, що Україна створила першу військову комендатуру в Курській області РФ – «для дотримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення». Керівником був призначений генерал-майор Едуард Москальов.

Головні питання випуску:

  • Як далеко зайдуть ЗСУ у Курській області?
  • Чи можуть окопи армії РФ зупинити український наступ?
  • Навіщо Україні військова комендатура у Курській області?

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG