Доступність посилання

ТОП новини

Росія готується обороняти Курську АЕС? Знищена російська колона, полонені та бої: що відомо


За даними російських військових блогерів, удар по колоні завдали ракетною систем HIMARS
За даними російських військових блогерів, удар по колоні завдали ракетною систем HIMARS
  • Курський прорив: що відомо наразі?

Оглядаі пишуть про просування у Курській області Росії підрозділів, які російська сторона ідентифікує, як ЗСУ.

Пишуть про знищену колону російської техніки, захоплені понад пів тисячі квадратних кілометрів і десятки полонених.

У ніч на 9 серпня ЗСУ здійснили удари по військовому аеродрому в Липецьку, а також, ймовірно, атакували велику колону російської військової техніки в Курській області. Вранці в соціальних мережах почали поширюватися фото та відео знищеної російської техніки та особового складу.

Аналітики з ВВС Verify підтвердили, що ці події відбулися в селищі Октябрське, яке знаходиться за 4 км від міста Рильськ у Курській області. Це селище розташоване за 35 км від українського кордону та приблизно в 20 км від зони бойових дій в Курській області. За даними російських військових блогерів, удар по колоні ЗСУ завдали за допомогою американських ракетних систем HIMARS.

  • Росія готується обороняти Курську АЕС?

Курська АЕС розташована в місті Курчатові – приблизно за 85 км від Суджі і за 60 км від кордону з Україною. Потужність атомної станції становить 4 тисячі МВт і зараз на ній добудовують нові енергоблоки.

Видання Важные истории написало, що російські силовики після обіду 9 серпня перекрили під'їзди до Курської АЕС. Раніше видання, посилаючись на джерела на станції, повідомляло, що з охорони станції забрали чоловіків, залишивши тільки жінок-росгвардійців. Однак, одразу після цього Росгвардія відзвітувала про посилення охорони на Курській АЕС і джерела повідомили, що чоловіків-прапорщиків Росгвардії знову повернули на службу. А керівництво АЕС нібито рекомендувало співробітникам евакуювати дітей.

Чи справді Курській АЕС може щось загрожувати, з огляду на просування сил, які Кремль називає підрозділами ЗСУ.

  • Удар по Костянтинівці ракетою Х-38

Вранці 9 серпня російські війська завдали ракетного удару по Костянтинівці. Влучили у супермаркет та відділення пошти. Розпочалася пожежа. За попередніми даними 14 людей загинули, кілька десятків отримали поранення. Серед загиблих, ймовірно, троє дітей.

Пошкоджено понад 20 цивільних об'єктів.

Російська армія хоче захопити Костянтинівку?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Live:

Форум

XS
SM
MD
LG