Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський скликав Ставку: йшлося про посилення ППО, фронт і далекобійні спецоперації


Президент Володимир Зеленський 9 серпня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача
Президент Володимир Зеленський 9 серпня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача

Президент Володимир Зеленський 9 серпня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

«Ставка. Найперше заслухали доповідь Головкома Олександра Сирського щодо ситуації на всіх ключових напрямках: південь, Курахове, Покровськ, Торецьк, Часів Яр, Луганщина та Харківщина. І щодо наших оборонних дій на напрямках, звідки Росія завдавала ударів по українській території», – зазначив Зеленський у телеграмі.

Також, за його словами, була доповідь командувача Повітряних сил Миколи Олещука.

«Рішенням Ставки затвердили план наступних дій із посилення нашої системи ППО для захисту людей, критичної інфраструктури та військових об’єктів. А міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповів про комплексний захист шкіл у співпраці з місцевою владою, громадами. Усі безпекові аспекти підготовки до навчального року», – додав президент.

Окрім того, на Ставці була доповідь голови Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка щодо «чергових терористичних задумів Росії».

«Ми все це бачимо й будемо готові. І насамкінець – важлива доповідь СБУ, Василя Малюка, щодо їхніх спеціальних далекобійних операцій. Дуже результативні дії!», – підкреслив Зеленський.

Попереднє засідання Ставки президент проводив 6 серпня.Тоді йшлося про виробництво українських ракет і дронів та потреби Сил оборони до кінця року.

Україна закликає західних партнерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для ударів вглиб території РФ. Наразі відомо про далекобійні удари з застосуванням дронів. Наприклад, на початку травня у російському Башкортостані український безпілотник вразив нафтопереробний завод. Як повідомило тоді Радіо Свобода поінформоване джерело, це був дрон Служби безпеки, який встановив історичний рекорд, подолавши відстань у 1500 км.

Форум

XS
SM
MD
LG