Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ атакували Дніпропетровщину артилерією і дронами: постраждала жінка, є руйнування – влада


Наслідки обстрілів Дніпропетровщини силами РФ (фото архівне)
Наслідки обстрілів Дніпропетровщини силами РФ (фото архівне)

У п’ятницю, 9 серпня, сили РФ атакували Дніпропетровщину артилерією і дронами, йдеться у повідомленні голови обласної військової адміністрації (ОВА) Сергія Лисака.

«Мирівська та Покровська громади, що на Нікопольщині, і сам райцентр протягом дня зазнавали ворожих атак. Агресор тероризував артилерією і дронами-камікадзе. Постраждала 50-річна жінка. Від пережитого буде оговтуватися вдома», – розповів місцевий чиновник.

Крім того, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук уточнив, що постраждалій в Нікополі жінці надали медичну допомогу. За його словами, «ворог здійснив за день понад півтора десятка атак».

Очільник ОВА зазначив, що «внаслідок обстрілів виникла пожежа, яку рятувальники приборкали. Пошкоджено промислове і комунальне підприємства, лікарню, спортшколу. Понівечено три багатоквартирні та чотири приватні будинки, а ще – газогін і лінію електропередач».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG