Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР кажуть, що здійснили «рейд» на Кінбурнську косу: знищили техніку і військових РФ


У п’ятницю, 9 серпня, спецпризначенці Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України здійснили рейд на окуповану силами РФ Кінбурнську косу
У п’ятницю, 9 серпня, спецпризначенці Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України здійснили рейд на окуповану силами РФ Кінбурнську косу

У п’ятницю, 9 серпня, спецпризначенці Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України здійснили рейд на окуповану силами РФ Кінбурнську косу, повідомляє пресслужба відомства.

У ГУР кажуть, що «під час операції були знищені десятки росіян та їх техніка».

У пресслужбі повідомили, що під час рейду на Кінбурнську косу спецпризначенці знищили:

  • шість одиниць броньованої техніки сил РФ;
  • близько трьох десятків російських військових.

«На косі воїни атакували укріплення ворога на їхніх позиціях «Кінбурнська фортеця», «Морський вокзал», «Пам’ятник Суворова». Біля позиції «Пам’ятник Суворова» бійці встановили бойовий прапор ГУР», – розповіли у відомстві.

У ГУР кажуть, що операцію здійснили підрозділи: «Химера», «Стугна», «Paragon», «Сибірський батальйон», «Терор» у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України за підтримки Військово-Морських Сил Збройних сил України (ЗСУ) та у взаємодії з іншими складовими Сил безпеки.

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел через окупацію силами РФ Кінбурнської коси.

Кінбурнська коса розташована на окупованій частині Миколаївської області за кілька кілометрів від Очакова. Місцева влада неодноразово повідомляла, що Очаків зазнає російських атак саме з цієї території.

Форум

XS
SM
MD
LG