Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський привіз до США «План перемоги України»: чого очікувати?


Зеленський перебуває з візитом у США
Зеленський перебуває з візитом у США

Президент Володимир Зеленський привіз до США «план перемоги» України. Глава держава має представити його президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

  • Що відомо про «план перемоги»?

Що в цьому плані – поки відомо мало, окрім деяких відомостей із британської газети The Times та з натяків самого Зеленського та його офісу. Із посиланням на анонімних західних дипломатів видання повідомило, що документ містить чотири ключові пункти: гарантії безпеки, продовження операції ЗСУ в Курській області РФ, надання Україні «конкретного» сучасного озброєння і міжнародної фінансової допомоги.

Пізніше Суспільне з посиланням на джерело в Офісі президента повідомило, що журналістів The Times не знайомили із «планом перемоги», а його подробиці є узагальненням авторів. Однак підтвердило, що питання сучасного озброєння та наступу Сил оборони у Курській області РФ дійсно наявні в документі.

Читайте також: Зеленський у США представить «План перемоги України». Що відомо про цей план?

Напередодні Зеленський заявив, що український «план перемоги» вже повністю готовий і тепер головне «рішучість його реалізувати».

«Немає й не може бути жодної альтернативи миру, жодного заморожування війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап. Нам потрібна надійна й тривала безпека для України, а отже – усієї Європи», – сказав президент.

  • Які плани Зеленського у США?

Президент України Володимир Зеленський прибув у неділю, 22 вересня, до США для участі в заходах в рамках Генеральної асамблеї ООН, повідомили в Офісі президента.

У рамках поїздки у Зеленського запланована низка двосторонніх зустрічей, частина з яких вже відбулася.

У пресслужбі Білого дому зазначили, що президент США Джо Байден зустрінеться у Вашингтоні із президентом України Володимиром Зеленським 26 вересня. Окрему зустріч із Зеленським тоді ж також у Білому домі проведе віцепрезидентка і кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс.

У Офісі президента раніше повідомили, що під час візиту до США Володимир Зеленський також зустрінеться із Дональдом Трампом – кандидатом у президенти США від республіканців.

Крім того, президент України 23 вересня виступив на Саміті майбутнього у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку. У своїй промові Зеленський зазначив, що «Путін вкрав багато, але він ніколи не вкраде майбутнє для світу». Лідер України також повідомив, що триває підготовка до другого мирного саміту, щоб діяти згідно з «формулою миру».

Ще Зеленський дав інтерв’ю телекомпанії ABC, в якому сказав, що кінець війни, розпочатої Росією, «ближчий, ніж багато хто вважає».

«Тільки з позиції сили ми зможемо підштовхнути Путіна до миру через дипломатію», – зокрема, сказав Зеленський.

Повну версію інтерв’ю телеканал покаже зранку 24 вересня за часом США, поки ж телекомпанія представила короткі цитати в якості анонсу.

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода.Ранок:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG