Доступність посилання

ТОП новини

Україна показала ефективність «Плану перемоги», знищивши тисячі тонн боєприпасів армії Росії – ЗМІ


Бункери з боєприпасами після вибуху в Торопці, Тверська область, Росія, 18 вересня 2024 року. Зображення Maxar Technologies
Бункери з боєприпасами після вибуху в Торопці, Тверська область, Росія, 18 вересня 2024 року. Зображення Maxar Technologies

Оглядачі у західних ЗМІ пов’язують успішні напад України на склади озброєння у Росії із закликом президента України Володимира Зеленського до швидких дій Заходу щодо військової підтримки України та проханням надіслати більше зброї у рамках «Плану перемоги», який він представить у США, на що звертає увагу «Голос Америки».

«Зеленський сподівається на швидкі дії США у зв’язку з новими ударами по складах зброї в Росії», – пише агенція Associated Press. А розвідка Міністерства оборони Великої Британії назвала Торопець у Тверській області Росії «одним із найбільших складів стратегічних боєприпасів Росії, що безпосередньо підтримує її операцію в Україні», і заявила, що цей удар, ймовірно, спричинив «величезні втрати боєприпасів».

Британська розвідка нагадує, що йдеться про об'єкт за 500 кілометрів від України.

Тим часом Україна 21 вересня заявила про ще один удар, внаслідок якого знищено, у тому числі, північнокорейські ракети.

«Завдано вогневого ураження по арсеналу «Тихорецьк», що в Краснодарському краї. Цей об’єкт входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним з ключових в логістичній системі російських військ», – повідомив Генштаб ЗСУ.

За інформацією ЗСУ, в момент удару на території арсеналу перебував черговий ешелон, який «доставив щонайменше 2 тисячі тонн боєприпасів, зокрема і з КНДР».

Для цього Україна запустила понад 100 безпілотників на територію Росії, повідомляє Associated Press з посиланням на російські ЗМІ та міністерство оборони Росії.

«План перемоги», який Зеленський представить президенту Джо Байдену, нагадує АР, включатиме можливості для завдання ударів великої дальності та «іншу зброю, яку давно шукає Київ», а також слугуватиме основою для будь-яких майбутніх переговорів з Росією.

Тим часом Російська служба Радіо Свобода 22 вересня опублікувала нові знімки, на яких видно наслідки атаки російського складу боєприпасів у «Торопці», який напередодні вразили Сили оборони України.

В північній частині арсеналу вигоріла понад половина місць зберігання боєприпасів, південна майже неушкоджена.

Раніше неподалік від цього місця також вибухало на 107-му арсеналі Головного ракетно-артилерійського управління в Торопці.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку.

Київ заявляв, що удари по Росії спрямовані проти військової, енергетичної і транспортної інфраструктури, які є ключовими для воєнних зусиль Москви.

Російська влада майже ніколи не повідомляє про повний масштаб шкоди, завданої українськими ударами.

Тим часом операція в Курській області триває, а російська авіація «продовжує рівняти з землею свої села та міста», зазначають у Генштабі ЗСУ.

Форум

XS
SM
MD
LG