Доступність посилання

ТОП новини

Безпрецедентний прорив кордону Росії: що відбувається у Курській області


Путін, коментуючи ситуацію у Курській області РФ, звинуватив Київ у «масштабній провокації»
Путін, коментуючи ситуацію у Курській області РФ, звинуватив Київ у «масштабній провокації»
  • Бої на території Росії і загроза АЕС. Що відбувається у Курській області?

У Курській області Росії тривають бойові дії після прориву державного кордону. Офіційна влада Москві публічно звинувачує у прориві ЗСУ, втім у Києві поки мовчать.

Що зараз відбувається в регіоні? Над якими населеними пунктами Росія тимчасово втратила контроль і як далеко можуть зайти військові?

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі сказав, що офіційні особи «зв’яжуться з українськими колегами, щоб отримати трохи краще розуміння» ситуації у Курській області Росії.

  • Яка мета операції: Курська АЕС чи газовимірювальна станція «Суджа?

Що є головною метою прориву кордону Росії у Курській області та чи здатні російські війська повернути контроль над втраченою ділянкою?

Російські телеграм-канали пишуть, що бої розпочалися вже на території міста Суджа Курської області, яке розташоване приблизно за 10 кілометрів від кордону. Раніше з’явилися непідтверджені повідомлення про те, що місто перебуває під контролем ЗСУ або, за іншою версією, «в оперативному оточенні».

А начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов заявляє, що просування українських військових вглиб у Курській області РФ зупинене.

Путін, коментуючи ситуацію у Курській області РФ, звинуватив Київ у «масштабній провокації».

Про це і не тільки дивіться програму Свобода Live:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG