Доступність посилання

ТОП новини

На Сумщині проводиться обов’язкова евакуація з 23 населених пунктів – ОВА


Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл, Харківська область 12 травня 2024 року. Ілюстративне фото
Евакуація жителів Вовчанська та прилеглих сіл, Харківська область 12 травня 2024 року. Ілюстративне фото

На Сумщині проводиться обов’язкова евакуація з населених пунктів 5 громад Сумського району, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

«Щойно підписав розпорядження про обов’язкову евакуацію з 23 населених пунктів 5 громад Сумського району. В дію вступає (розпорядження) з моменту підписання, задачі поставлені. Сили і засоби евакуаційні підготовлені», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, приблизно йдеться про евакуацію 6000 людей, серед них – 425 дітей.

Володимир Артюх зазначив, що ситуація на Сумщині є досить напруженою, більше доби тривала повітряна тривога.

«Дуже багато вибухів, які чують сьогодні жителі Сум та області – це робота нашої протиповітряної оборони, ефективна. Такого прикриття ще не було на Сумщині», – додав голова Сумської ОВА.

Читайте також: Українські військові збили над Сумщиною російський гелікоптер – ОВА

6 серпня російська місцева влада заявила про спробу прориву кордону в Суджанському і Кореневському районах Курської області РФ. Міноборони РФ звинуватило українських військових в атаці російських позицій у Курській області РФ. Українська сторона на ці заяви не реагувала.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, російська авіація сьогодні, 7 серпня, збільшила активність біля прикордонних районів Сумської області – станом на 16:00 противник вже скинув близько 30 керованих авіабомб, завдаючи ударів, зокрема, по районах Біловодів, Кияниці, Журавки та низці інших населених пунктів.

Також, за даними штабу, від обстрілів з території РФ продовжують потерпати прикордонні населені пункти на півночі України – Бачівськ, Товстодубове, Кучерівка, Нова Гута, Ромашкове і Покровка.

Форум

XS
SM
MD
LG