Доступність посилання

ТОП новини

Учасники Pussy Riot заявляють, що їх затримали у Криму, а потім відпустили «після бесіди»


Активістки Pussy Riot на акції у російському Якутську
Активістки Pussy Riot на акції у російському Якутську

Учасники російського гурту Pussy Riot Ольга Борисова та Олександр Софієв заявляють, що їх затримали російські поліцейські при виході з парому у Керчі на сході анексованого Криму, відвезли в управління ФСБ, а тоді відпустили.

«Нас відпустили після бесіди, жодних паперів не підписували, питали, навіщо приїхали до Криму і намагалися дізнатися про людей, чиї візитки були у мене в паспорті (один дипломат)», – написала Борисова у Twitter.

Російські силовики ситуацію наразі не коментували.

Тим часом, за українським законодавством, за в’їзд на територію анексованого Криму не з материкової частини України активістам загрожує адміністративна відповідальність, для іноземців це може означати заборону подальшого в’їзду в Україну.

Pussy Riot – російська арт-активістська спільнота, що позиціонує себе як панк-рок-група, що діє на принципах анонімності й здійснює свої виступи у формі несанкціонованих акцій у не призначених для цього місцях.

Раніше учасниці панк-групи Pussy Riot Ольга Борисова та Марія Альохіна 6 серпня 2017 року розгорнули на мосту в російському Якутську банер з написом «Free Sentsov», через що були затримані. У поліції щодо них склали протокол про проведення неузгодженої акції.

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG