Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд призначив затриманій біля будівлі ФСБ учасниці Pussy Riot обов’язкові роботи


Марія Альохіна
Марія Альохіна

У Росії суддя Міщанського районного суду Москви призначив учасниці феміністичного панк-гурту Pussy Riot Марії Альохіній, затриманій біля будівлі ФСБ 20 грудня, покарання у вигляді 40 годин обов’язкових робіт.

Згідно з вироком суду, Альохіну визнали винною в «участі в несанкціонованому мітингу, що спричинило створення перешкод функціонуванню об'єктів життєзабезпечення, транспортної або соціальної інфраструктури, зв'язку, руху пішоходів і (або) транспортних засобів або доступу громадян до житлових приміщень або об'єктів транспортної або соціальної інфраструктури».

20 грудня Альохіну затримали біля будівлі ФСБ, де вона розгорнула банер із написом «З днем народження, кати». Разом з нею затримали фотографів Андрія Золотова та Дениса Бочкарьова. Їх доставили в Міщанський відділ поліції.

Активістка заперечує всі обвинувачення, назвавши плакат «подарунком співробітникам відомства».

Акція була приурочена до дня працівників органів безпеки і сторіччя спецслужби. 100 років тому була створена Всеросійська надзвичайна комісія (ВЧК). Спадкоємицями цього відомства є як сформовані в Радянському Союзі НКВД і КДБ, так і чинна в сучасній Росії Федеральна служба безпеки.

Радянські спецслужби відповідальні за загибель сотень тисяч людей в роки Червоного терору і сталінських репресій, а також переслідувань громадян у часи СРСР. У сучасній Росії громадські активісти та представники опозиції неодноразово звинувачували ФСБ в тиску на супротивників чинної влади.

XS
SM
MD
LG