Доступність посилання

ТОП новини

ОП: Сирський доповів Зеленському щодо «витискання війни на територію агресора»


«Дякую кожному нашому підрозділу Сил оборони, які це забезпечують», – сказав Зеленський. Фото архівне
«Дякую кожному нашому підрозділу Сил оборони, які це забезпечують», – сказав Зеленський. Фото архівне

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський сьогодні кілька разів доповідав президенту Володимиру Зеленському щодо «фронту та наших дій і витискання війни на територію агресора». Про це сказав президент у вечірньому відеозверненні.

«Дякую кожному нашому підрозділу Сил оборони, які це забезпечують. Україна доводить, що дійсно вміє повертати справедливість і гарантує саме такий тиск, який потрібен, – тиск на агресора», – додав Зеленський.

Президент не уточнив, чи йде мова про ситуацію у Курській області.

У Курській області Росії з 6 серпня продовжуються бойові дії після повідомлення про те, що до регіону зайшла українська армія. На тлі наступу в області 9 серпня оголосили надзвичайну ситуацію федерального масштабу.

Президент України Володимир Зеленський на четвертий день рейду вперше згадав цю ділянку фронту, але не назвав її прямо. За словами Зеленського, на засіданні Ставки він заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, у тому числі «про українські оборонні дії на напрямках, звідки Росія била по українській території». Зеленський не уточнив, про які саме напрямки йдеться.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що відсутність узгодженої реакції Росії на українське вторгнення в Курську область і швидкість просування українських військ вказує на те, що українські війська змогли досягти оперативної несподіванки вздовж кордону з Росією.

Форум

XS
SM
MD
LG