Доступність посилання

ТОП новини

Росія: місто, де розташована Курська АЕС, залишилося без світла після атаки дрона


У місті Курчатові розташована Курська АЕС. Даних про якусь загрозу для неї не надходило
У місті Курчатові розташована Курська АЕС. Даних про якусь загрозу для неї не надходило

Виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов повідомив про пожежу в одному з районів внаслідок удару по трансформаторній підстанції.

«Внаслідок падіння уламків українського БПЛА літакового типу на трансформаторну підстанцію в одному з районів області виникла пожежа», – написав Смирнов ввечері 9 серпня у телеграм-каналі. Українські сили цю заяву не коментували.

За його інформацією, через удар без енергопостачання залишився Курчатов, а також частини п’яти районів, ведуться аварійні роботи.

У місті Курчатові розташована Курська АЕС. Даних про якусь загрозу для неї не надходило.

Раніше сьогодні російське видання Важные истории написало, що російські силовики пообіді 9 серпня перекрили під’їзди до Курської АЕС. Раніше видання, посилаючись на джерела на станції, повідомляло, що з охорони станції забрали чоловіків, залишивши тільки жінок-росгвардійців. Однак, одразу після цього Росгвардія відзвітувала про посилення охорони на Курській АЕС і джерела повідомили, що чоловіків-прапорщиків Росгвардії знову повернули на службу. А керівництво АЕС нібито рекомендувало співробітникам евакуювати дітей.

У Курській області Росії з 6 серпня продовжуються бойові дії після прориву ділянки кордону силами ЗСУ. Українські сили, як повідомляють, закріпилися на частині території. У регіоні оголосили надзвичайну ситуацію федерального характеру. Офіційно влада України про рейд у Курській області РФ не підтверджувала, але президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 8 серпня заявив, що Росії потрібно «відчути» наслідки свого вторгнення в Україну.

Форум

XS
SM
MD
LG