Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський зауважив, що в районі Покровська «надзвичайно складно»


Евакуація цивільних із Покровська, серпень 2024 року
Евакуація цивільних із Покровська, серпень 2024 року

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 28 серпня визнав, що на Покровському та інших напрямках на Донеччині – «надзвичайно складно».

«Була доповідь головкома (Олександра Сирського – ред.). Покровський та інші напрямки на Донеччині – надзвичайно складно: ключові російські зусилля та найбільші сили зосереджені саме там, і дуже важлива зараз стійкість кожного нашого підрозділу, наша здатність знищувати окупанта», – констатував Зеленський.

За словами президента, Сирський також доповів про операцію української армії в Курській області. «Продовжуємо збільшувати територію нашого контролю в певних районах поряд із кордоном України. Сьогодні також, як і щодня, є поповнення нашого обмінного фонду», – заявив президент України. За його словами, «напруга», яку ЗСУ «перенесли до Росії», не дозволить російській армії надіслати додаткові сили до Донецької області.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що впродовж останніх днів Збройні сили РФ досягли тактичних успіхів на Покровському напрямку. Зокрема, аналітики з посиланням на прокремлівських блогерів пишуть, що майже повністю під контроль російських військ перейшло місто Новогродівка (його населення до початку повномасштабного вторгнення РФ сягало 15 тисяч людей), такі ж дані наводить український ресурс Deep State.

Також розпочався штурм сусіднього міста Селидове (ще у червні 2024 року там жило до 10 тисяч людей). Обидва міста розташовані поблизу найважливішого логістичного вузла ЗСУ на Донбасі, міста Покровська, з яким фактично утворюють агломерацію (до неї також можна зарахувати місто Мирноград, до якого також наближаються російські війська).

Форум

XS
SM
MD
LG