Доступність посилання

ТОП новини

Туск назвав операцію ЗСУ у Курській області РФ оборонними діями


Дональд Туск наголосив, що позиція Польщі щодо війни в Україні не змінилася: «Ми підтримуємо Україну у війні, яка є війною оборонною». Архівне фото
Дональд Туск наголосив, що позиція Польщі щодо війни в Україні не змінилася: «Ми підтримуємо Україну у війні, яка є війною оборонною». Архівне фото

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що операція Збройних сил України в Курській області Росії є «оборонними діями». Про це він заявив на пресконференції у Варшаві 13 серпня.

«Те, що роблять російські війська і російська авіація на українській території, має ознаки геноциду, нелюдських злочинів. І Україна має повне право вести війну таким чином, щоб максимально ефективно паралізувати Росію в її агресивних намірах», – пояснив Туск

Відповідаючи на запитання, чи членів НАТО не турбує, що озброєння, яке відправляється в Україну для оборони, використовується в Росії для нападу, Туск сказав, що «був би дуже обережний із такими формулюваннями».

Прем’єр наголосив, що позиція Польщі щодо війни в Україні не змінилася: «Ми підтримуємо Україну у війні, яка є війною оборонною».

Раніше, сьогодні, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що українські військові продовжують операцію на території Курської області РФ і за добу просунулися на окремих напрямках від одного до трьох кілометрів. За його словами, під контролем України 74 населені пункти у Курській області РФ.

12 серпня виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

Українська армія, за даними російських ЗМІ, блогерів і представників влади, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG